Granola med nötter och honung

Gjorde granola igår. Gör det ibland – inte alltid. Men borde nog göra det för det blir otroligt gott och känns bättre i själen när jag vet vad som är i. Det är inte speciellt avancerat så jag tänkte dela med mig.

Du behöver:

  • 5 dl rågflingor
  • 5 dl havregryn
  • 1 eller 2 tsk kanel
  • Lite salt
  • Solroskärnor, hasselnötter eller andra nötter/fröer. Mängd efter tycke men jag tycker en hel del 😉
  • 3 dl kokosflingor
  • 3 msk kokosolja
  • 3-4 dl honung, gärna lokal såklart, jag tog Römossen (Heino ❤️)
  • Russin, tranbär eller annat (torkade aprikoser, kokosflarn etc)

Sätt ugnen på 150° varmluft/170° vanlig. Blanda ihop allt torrt utom russin/bär/frukt. Smält ihop honung och kokosolja. Häll över torra blandningen, blanda som bara den. Häll ut allt på plåt, fördela. Kör in i ugnen typ 10 min. Ta ut och rör om, sätt in igen. Efter några minuter lägger du på russin/bär/frukt. Kör ett par min till. Låt stå och svala. Finn ett par schyssta burkar att ha det i.

Varsågod. My treat.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.