Nyårsmenyn! Besparar er summering & mål – än så länge!

Ja jag tänkte att jag gör det och istället ger er nyårsmenyn. Vad besvikna ni blir nu 😉 Men vad tusan, orkar inte skriva en summering och en målsättning just nu. Den måste liksom få växa fram.

Så, nyårsmenyn… 3 rätter som sig bör och jag måste ju säga att man inte är van att äta det för maken till proppmätt får man leta efter! Till förrätt en pepparrotscheesecake med rökt älginnerfilé. Yum yum yum kan man väl sammanfatta den med. Pepparrot tänker ni – starkt. Men nej, en riktigt len smak tack vare att man låter pepparroten dra i grädde och sedan silar av den. Receptet kommer längre ner. Till huvudrätt pepparstekt rostbiff med rostade rotsaker. Inget mer att säga om det – gott. Efterrätten är ju rätt nummer 3, så även nu 🙂 Vaniljpannacotta med riven choklad. Första gången jag gör pannacotta! Undrar varför? Lättare får man ju leta efter. Blev dock fundersam när jag insåg att grädde tog slut i förrätten men vi kom snabbt fram till att mjölk går att använda istället 🙂

Summerat ges nyårsafton ett högt mycket väl godkänt! Gott nytt alla glada!!

Pepparrotscheesecake med rökt älginnefilé
Botten:
Ca 150 gr rågbröd av kavringtyp
50 gr smör

Fyllning:
2 dl riven pepparrot
2,5 dl grädde
2 ägg
1/2 msk honung
200 gr färskost
1/2 citron

Tillbehör:
Gräslök till topping
Rökt älginnerfilé

Vaniljpannacotta
3 gelatinblad
4 dl mjölk (3%)
1 vaniljstång
2 msk socker

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.