Vört är mitt knark!

Nej, jag kunde inte hålla mig! Jag var tvungen att köpa. Köpa en limpa vörtbröd! Jag är vansinnigt förtjust i det, och det mesta är gott. En del mindre, en del mer. Därför tänkte jag att testa massa olika och delge mina åsikter om dem plus självklart ge ett betyg mellan 1-5 där 3 är godkänd.

Först ut således är Pågens Vörtbröd (utan russin). Bara där sjönk ju betyget. Russin är för mig en självklarhet i vörtbröd. Plus dock för färdigskivat. Smakmässigt är det – ok. Varken mer eller mindre. Allt finns liksom där arommässigt med tydlig pomeranston. Det blir dock inte alls lika bra som ett butiksbakat eller hembakat. Konsistensen är något “svampig” för min smak, vilket gör att när man brer på ett pålägg drar det liksom med brödet och skapar hål och stora klumpar av pålägget.

Prismässigt ligger det väl som de flesta brödlimpor – 25 spänn på lokala Coopbutiken. Så summa sumarum då – betyget blir 2+. Ett ok vörtbröd som lämnar mer att ge. Hade man slängt i en näve russin hade det fått godkänt.

Har ni tips på bröd, eller bakar ni själva? Skicka till mig så betygsätter jag 😛

IMG_5827.JPG

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.