Riesen-SM Barmarksdrag

I söndags var det tävling igen. Den här gången i Hällefors. Tävlingen var samtidigt Riesen-SM och jag hade sedan tidigare beslutat mig för att ställa upp i två klasser: cykel och löpning. Vi har ju tränat där några gånger på banan och den är tung, för att inte säga riktigt tung i starten och sedan planar den ut för att sedan gå utför i ca 1 km.

Snabba

Foto: Ylva Jonasson

Först ut var cyklingen. Brorsan var där och jag fick hjälp med Snabba i starten. Det skötte hon jättebra och det funkade svinbra. Hon har ju en tendens att bli helt rabiat och sitta i däcket annars. Vi var sist ut i vår klass och efter mig hade jag en riktig F1-hund med förare. Jag visste att vi någon gång på banan skulle bli passerade av dem, frågan var bara om det skulle bli i värsta backen eller om vi skulle klara oss. Nu klarade vi oss faktiskt precis upp för den värsta backen då vi blev tvungna att släppa förbi dem, vilket dock gick jättefint. Sedan hakade vi på så länge vi kunde! I nedförslöpan var det stundtals riktigt löst och jag drog ett par riktiga sladdar i kurvorna då jag beslöt mig för att verkligen köra på. Snabba skötte sig dock utmärkt och låg på allt hon kunde hela vägen <3

Bikejoring

4 av 5 i cykel. Fr v: Jag, Anders Johansson (1a), Karin Ljudén, Andrea Collin (3a)

Väl inne på stadion slog hon av lite på takten. Det där är riktigt irriterande. Det är nog en blandning av att hon är trött och känner att det är färdigt. Vi får jobba på det lite och kanske ta lite hjälp av proffsen… Tänker då främst på Anna-Carin 🙂 Vi slutade på 5e plats i klassen, vilket var sist, 2 min efter suveräna Bjarne och mallen Radar. I Riesen-SM slutade vi på 4e plats, 10 sek från trean. Mästare blev Anders från Trollhättan som kom tvåa efter Bjarne. Jag filmade loppet och ni kan se det här nedan.

Foto: Ylva Jonasson

Foto: Ylva Jonasson

Efter cyklingen vart det lite vila för mig och Snabba. Gå av den värsta mjölksyran och få i sig lite vätska. Ungefär 25 min senare var vi på startplatsen igen. Den här gången för 2.7 km löpning. Även här är banan ganska seg i början med mycket uppför. Det kändes dock att vi hade cyklat före. Jag kände det både själv och jag märkte det på Snabba. Så det är tur att jag inte dubblar i Mora på SM, det hade inte gått bra. Nåväl – till slut slutade vi på 11’09” över 2.7 km. Tyvärr en dryg minut efter segraren Fredrik Nilsson, så vi slutade på andra plats. Ändå grymt nöjd över både mig själv och min hund som fixade två maxlopp tätt inpå varandra samt ett tufft lopp dagen innan.

Canicross

Gänget som tävlade linlöpning. Fr v: Geirr Gustavsen, Tomas Falk, jag (2a), Fredrik Nilsson (1a), Anna-Carin Lönn (3a)

Silver-Snabba får nu vila något för att köra en sväng onsdag och torsdag för på fredag styr vi mot Mora och barmarks-SM! Let’s go!

Kul att det var så många riesenägare med på vårt första rasmästerskap. Inte många bruksraser som har det!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.