Tävlingdebut lydnad

Igår var det dags för debut i tävlingslydnaden för Snabba och mig. I Årjäng fick det bli! Åkte upp redan i lördags och snälla Wenche & Terje huserade mig och hundarna över natten tillsammans med flera andra. Riktigt trevligt.

Tävling på söndagen med 8 pers i klass 1 och dryga 20 grader och sol. Inför tävlingen så har vi väl inte tränat jätte jättemycket, men lagom. I fredags tyckte Snabba att hon hade glömt bort hur man skulle stå stilla så inför starten kändes det som att ställandet kunde gå hur som och att apporteringen är en säker 0:a. Så blev det också.

Lite highchaparall var det i första platsliggningen. Som tur var var vi inte med i den utan var i andra gruppen. Gick strålande men satte sig upp tidigt så betyg 8. Sedan visa tänder och hantering direkt efter vilket jag var lite osäker på eftersom domaren var en ganska stor karl och det gillar inte Snabba riktigt. Gick dock jättebra men ställde sig upp (så klart), betyg 9. Eftersom vi sedan hade startnummer 7 så fick vi ju vänta en stund till innan det var dags. Jag bestämde mig för att inte ta ut henne alltför tidigt och köra slut på henne innan eftersom det var potthett. Ett bra val tror jag i efterhand.

Programmet som sådant kändes riktigt bra. Hon var bra med bitvis i alla momenten och hade små missar här och där. Mellan momenten var hon i en heeeelt annan värld 😉 Typ doftvärlden så det är nog dags att ställa lite högre krav på henne där. Så det märktes totalt att hon inte riktigt orkade. Orkade hålla fokus och koncentration genom hela programmet. Jag är dock glad att vi gick ut och hade kul. Jag själv släppte min egen prestationsångest, eller ja, kanske inte ångest men – som ett krav att “prestera då Hans”!! Så det har jag jobbat på , och det gick skitbra! Nöjda o glada kom vi inte sist med våra små 119p/200p men vi fick applådera större åt syrran Trix och Wenche som tog hem det med 186.5p/200p och även blev klubbmästare i Årjängs Brukshundklubb 🙂

Efter pizzalunch hemma hos Jacobsen’s så begav vi oss hemåt och stannade i Karlstad för sol, sushi & Vänern (och en hög med kinesiska turister)!Jag

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.