Egenhändig träningshelg

Tog beslutet i torsdags att köra en lite träningshelg den här helgen. Har känt ett tag nu att det har varit kul att på riktigt komma igång med träning annat än styrketräning. Planen var att även ta med hundarna på ett hörn för att träna så mycket det går inför barmarkssäsongen. Jag själv måste ju komma upp i tid för att palla med Springcross 2014 som går den 3 maj. Ett lopp över 18 km i terräng som jag springer tillsammans med brorsan.

I fredags inledde jag lite lätt med ett löppass och efter det ett styrkepass med ben, axlar, mage & rygg. Något som jag kände av redan på lördagen i magen 😉 Igår, lördag, var tanken att köra både på förmiddag och eftermiddag men ett riktigt pissväder som drog in under eftermiddagen gjorde att jag tänkte om istället. Förmiddag/lunch-passet blev dels en löpning med Nelson runt Lidetorpsmons ena hål, en tur på ca 2.5 km. Inte så långt men ändå ganska skön uppvärmning/omsättningshöjare. Efter det var det dags att dra på Snabba selen och göra iordning cykeln för en tur med henne. Totalen blev 4.7 km med snitt på 2’46″/km och 22 km/h. Nöjd med lilla rekan. Nu kan vi bara köra vidare för att bli Snabbare & Starkare! Cykelturen slutade lite snöpligt med ett lintrassel i hjulet och en Snabba med selen halvt över huvudet, stackaren. Hoppas hon INTE fick några men av det…

Eftersom lördagen blev lite kortare just träningsmässigt drog vi på söndagen till Ånnaboda för att cykla hund/pulkaspåret. Ett spår vi åkt skidor i tidigare i vinter. 2,8 km enkel väg så bestämde mig för att köra fram och tillbaka så snabbt det bara gick. Själva banan är ganska kul och startar med bred och fin grusväg, ganska flack med någon flackare stigning. Sedan går den in i ett skogsparti där det blir mer kuperat med tre backar av klass där det gäller att vara med på växlarna och trampa utav bara h******e!! 😉 Summa summarum var jag riktigt nöjd med Snabba och även mitt cyklande. S kör allt hon har, är lyhörd och börjar söka egna vägar när jag inte säger något vid kors. Hon börjar sortera att säger jag inget så springer vi på – rakt fram… Kul att se! 5,6 km totalt på 20’29” vilket får vara helt ok med den kuperingen och ett par stopp vid vändning och så. FIlm blev det också (så klart):

Efter cyklingen var det dags för mig att snöra på mig löparskorna och ta en vända. Sprang runt Falkasjön och Ånnabodasjön. Blev något längre och kändes riktigt bra. Fann ett bra tempo direkt och hade bra ben trots cyklingen. Det tempot kan man ligga i en stund så det gäller bara att pumpa på. Ca 7 km i 6’40”-tempo. Kanske inte låter så värst men det är typ där jag vill ligga på Springcross för att orka köra hela loppet, vilket är målet. Sen blir det mer tempoträning för att komma upp i snabbhet för Canicross-säsongen 🙂

67ebfb6e834c45c8aaff2f32c7fa452b

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.