Världens drag i Sälen/Hundfjället

Så var vi här 🙂 Igen höll jag på att skriva men det lät så neg så det kan vi ju inte säga!

Vi är här, ett gäng på 12 glada, träningssugna personer med hundar… Två dagar har vi hunnit med och jag, Annika & Tomas stannar ett tag till så några extra pass blir det 🙂

Kom upp i fredags och efter lite installation i stugan i fina Orrlidenområdet var det dags för första rundan i spåret – både med och utan hund. Under lördagen sen körde vi en hel del teknik med bästa Micke som återigen var med och, förutom att köra egen hund, hjälpte till med både de som var helt nybörjare och oss som var med i januari på samlingen vi hade då. Under helgen var det tre personer som är döva med, med tillhörande tolkar. Döm av min förvåning när Micke kommer ut ur sin bil och börjar teckna med dem!! Så de fick verkligen resan värd kan man säga. Något som vi alla så klart fick 🙂 Hundfjället bjöd på finväder i lördags med strålande sol mestadelen av dagen!
007Snabba skötte sig bra och jag kände att min teknik artar sig samt att orken – orken börjar komma mer och mer! Jättekul! En liten grej jag upptäckte med Snabba är att hon, speciellt efter omkörningar, lägger av och blir en liten passiv sak som inte vill springa framåt. Så det var fokus inför söndagen. Lördagskvällen var det bokat middag i toppstugan. Plankstek blev det med tillhörande skotertransport. Och skoterfärden nedför kan liknas vid en F1-träning 😉 Snabbt!! Men kul var det!!

Söndagen, idag, har bjudit på ett litet snöfall och gråmulet väder. Dock riktigt skönt skidväder! Startade med att haka på Micke på att “värma upp” – blev stora slingan vilket resulterade i att jag fick vänta en aning innan jag tog ut hunden och körde eftersom, ja, jag var tvungen att återhämta mig lite 😉 Nåväl – när det väl var dags passade jag på att haka på när en annan drog iväg med sin snabba vorsteh-hund! Så det blev ett bra varv med Snabba. Lite tveksam när den som agerade “vår hare” hade vikt av mot den stora slingan och vi fortsatte den korta. Då blev hon lite seg igen, vilket dock ordnade upp sig efter ett par hundra meter. Väl tillbaka vid starten tänkte jag först softa lite men Anna-Carin skulle köra en vända med Liam och då bestämde jag mig för att vi skulle köra efter dem också. Hakade på dem och fick bra drag på Snabba, riktigt bra! Testade lite omkörning och så och fick bra tips av A-C som vi ska jobba med. Allt som allt är jag riktigt stolt över min lilla “räka” som sköter sig sammantaget riktigt bra! Dessutom sportade hon sin snygga & röda sele från ZeroDC riktigt bra 😉

10014282_10201659985717752_1754504927_o

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.