Kvällens löpning

Måndag och dags för löpning igen med draghundsgänget. Det ni, vi har verkligen schemalagda träningar 😉 Startade med ett uppvärmningsvarv som höll bra tempo över de nästan 3.5 km. 5’21” / km, gav bra värme utan att vara alltför hårt. Lite hårdare än prattempo men ändå!

Hade bestämt mig för att köra lite canicross sen med båda hundarna, den här gången i EN lina med sån där dubbelhake. Förut har jag ju sprungit med båda i varsin lina vilket har gjort att Snabba drar som fasen (vilket hon brukar) medans Nelson lunkar på i sin takt utan något speciellt action i draget. Väl tillbaks till bilarna var det bara att sela på och efter lite strul och trassel så var det bara att ge sig iväg. O JÄKLAR vad det gick. Helt plötsligt tyckte även Nelson att nu jäklar ska vi springa sörru så han hakade på Snabba. När vi kom till första ordentliga nerförsbacken visste jag knappt om jag skulle palla med att apringa nerför. Jag har bra utförsteknik tycker jag själv och kan verkligen släppa på men i den här farten var det lite läskigt. Det gick dock bra. Varvet fortsatte så och när vi började komma ikapp de som startade före oss tänkte jag att “ja, det har nog jäääkligt fort det här”. Synd att telen inte ville starta GPS-appen. En ungefärlig tid är dock 15’30” på 3.4 km vilket ger 4’33″/km inkl ett gåparti som sinkade oss efter en lång snabb utför samt lite strul när vi väl kom ikapp. Lika bra att träna på lite omkörningar samtidigt liksom 🙂

Allt som allt riktigt nöjd med passet. Ska bli riktigt kul att testa på hundarna framför cykeln när den är färdigkittad med stång och allt! Men först är det ju dags att åka upp till Sälen för en skidteknikshelg den 10-12/1. Ska bli skitkul 😀

Dagens två löpningar fick mig även över 55 km i december, och då har en vecka försvunnit pga sjukdom. Mäkta stolt (hej Jante) 😉

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.