Allhelgonadraget 2013

I fredags bestämde vi oss, jag och Janne (brorsan), att åka ner till Habo för troligtvis den sista dragtävlingen för 2013. Återstår gör ju Skånedraget i Höör fast nja, liiiite långt kanske 😉 Så på lördagsmorgonen drog vi iväg!

Efter anmälan och ombyte tog vi ett uppvärmningsvarv på banan. Tänkte först att shit, det blir nog lite långt det som uppvärmning, men det funkade bra och vi hade nästan en hel timme till våra starter. Nu var det ju bara vi två i vår klass så så värst svårt att hålla reda på när man skulle starta var det ju inte.

Eftersom Nelson varit hos matte Annika under veckan sedan i tisdags så fick Snabba göra debut i tävlingssammanhang! Det här var hennes tredje gång i dragsele (i grenen drag). Tänkte att det var bäst att ta upp henne mot starten redan innan för att kanske på något sätt vänja henne vid stimmet och acklimatisera sig lite. Detta under vår uppvärmning. Hon är så jäkla cool. Inget hets o gap o skrik 🙂

Dags för start sen och likadant där, inget direkt hets. När brorsan och Undra drog iväg (de startade före oss) gick Snabba upp lite i varv och skulle med dem. Då kände jag att det här kommer gå undan, och med tanke på att banan startar med en nerförsbacke så går det fort… Jag tänker inte recensera loppet under loppet men sammantaget kan man säga att Snabba drog i galopp hela tiden! Hon tog mina uppmaningar till att inte springa åt funktionärer etc. Jag MÅSTE bli i bättre form själv. Då kommer det gå undan! Nu hade jag två gå-backar där det bara kändes bättre att gå än att dra på sig massa syra! Tiden räckte till en snittid på 4′ 23″ / km på den 2.9 km långa banan. Första kilometern gick på strax under 4 minuter. Ett rekord i sig. Får skaffa mig en mer exakt mätare än iPhonens GPS som inte är direkt den bästa.

547748_10151892620748463_1177380007_n

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.