En Facebook-status ni INTE vill börja på….

Min svarta riesenschnauzer “Snabba” har sprungit bort efter rådjur. Försvann från fältet bakom kanalplan in i skogen mot nobelspåret! Inga reflexer! Halslänk!

Den statusen vill ni inte börja skriva på! Det gjorde jag nu på kvällen då kompisen Magnus ringde och frågade “är det din hund?” Adrenalinpumpad startade jag joggturen bort till honom & kan erkänna att det föll en och annan tår under den vägen!

För att ta det hela från början så bestämde jag mig för att rasta båda hundarna på ett fält och grusväg någonstans i Karlskoga.
Det var fortfarande hyfsat ljust även om det börjat skymma lite. På grusvägen var det ingen faran och de härjade runt. När vi kom till fältet och gick ut där drog de en repa, ett busrace och kom tbax… När de sedan drog ett likadant ser jag längre fram några huvuden som drar iväg. Kallar då på dem och N kommer tbax ( :O ) men inte S. Hon drar! Ok tänkte jag, hon har gjort det någon gång förut och kommit tillbaka direkt. Men icke nu! Och vad faaaan gör man!!?!? Jag efter med N i koppel och ropar, visslar etc. Ingen S och inget ljud, brak, skall, drevskall – inget! Då är hon långt bort tänkte jag. Många tankar hinner nu gå i huvudet kan jag lova. Speciellt med tanke på att det går en hyfsat trafikerad väg intill det motionsspåret som skogspartier angränsar till. För övrigt ett spår vi brukar vara ute och springa i.

Sagt och gjort går jag efter en bit där hon försvann in i skogen. Inget. Går tillbaka för att kolla fältet. Inget. Går tillbaka till bilen och kollar och hämtar pannlampa. Inget. Går efter igen samma väg och ut på elljusspåret. Inget. Här ringer Lena och säger åt mig att lägga ut på fejjan & kolla med radion. Går vidare tbax mot fältet och börjar skriva på Facebook när Magnus ringer och berättar det jag började med! Guuuud vad lättad!! Tydligen hade hon kommit ut ur skogen där vi brukar börja springa, precis vid undergång till parkeringen. Där hade hon fångats upp av några som var ute och gick när Magnus sen kom och kände igen henne. Hon var tydligen rätt stressad och for runt men lugnade ner sig när Magnus kallade på henne. TACK!!! Och verkligen tack till dessa främlingar som inte var kvar!! Allt som allt var hon nog bort i 30 min… 30 min av oro.

Så nu är hon tillbaka!! Lärdom: koppel i mörker – PUNKT!!!

20131014-214310.jpg

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.