Riesenträff 6/6

I torsdags, på nationaldagen, hade jag som aktivitetsombud i Värmland för Riesenschnauzerklubben planerat en liten get-together i Karlstadsskogarna vid Sörmon för våra riesenmedlemmar. 13 deltagare var vi med hundar som spred sin i ålder från 9 veckor till 10 år. Sök, spår och uppletande stod på menyn och medans ett gäng åkte och spårade bestämde jag, Heléne, Peter, Wenche och Annika (som kört ända från Åkersberga) oss för att köra sök. Det blev m a o tre av Qulingarna som körde vilket var roligt att se.

Snabba tar större och större steg i söket och imponerade på mig efter att ha varit lite reserverad så är hon nu mer nyfiken och lite tuffare. Jättekul att se 🙂

snabba_hasse

Vi fastnade även på film i Annikas kamera 🙂

Qulingarna

Efter söket var det dags för grillunch med en hel del prat och ett bra tillfälle att lära känna de man inte träffat tidigare. Efter både grill och god efterrätt signerad Terje och Heléne drog vi igång ett uppletande för alla hundar, en hel ruta och ett antal korridorer. Nu fick Nelson komma ut och köra. Jag försöker ju få till det så att det inte blir så mycket spring för honom i uppletandet genom att gå ut med han i koppel först för att vinda in saken och sedan släppa honom på den från stigen. Funkade ganska bra och med lite mer träning så kanske det blir ordning på det 😉 Även Snabba fick komma ut och göra några skick.

Dagen avslutades med en lite promenad för alla hundarna där Q-hundarna och mamma Hejja fick rejsa lite mer. De fastnade ju även på film 🙂

Efter den här dagen kan vi ju säga att i a f mina hundar var rätt klara för dagen 🙂

20130609-140629.jpg

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.