Kristiflygarsök

Idag, på flygardagen, har vi tränat sök… En av de roligaste hundsporterna! Tre pers var vi men med tanke på att alla tre har valp att köra med så funkar det rätt bra. Varför ska det vara så avancerat 🙂

Snabba jobbade på bra, Vi har ju inte kört så mycket då det i Karlskoga verkar vara rätt tomt på folk som vill ha in nya medlemmar i sina sökgrupper 🙁 Men då får man emigrera… Snabba har på de första gångerna vi kört varit lite skeptisk till att springa ut till folk i skogen hon inte känner eller jobba på avstånd från mig. Men idag var hon riktigt duktig. Vi körde s k vindövningar där vi egentligen gick en promenad i skogen och när hon får en figurant “i näsan” släpper jag kopplet och det blir lek, bus och gotter. Som sagt supernöjd med henne idag.. Hoppas nu att vi kan få lite kontinuitet i det här. Det blir några mil att åka men, ja ja… Har ju hänt förr 🙂

Nelson fick också komma ut och köra ett litet pass. Tanken var att han skulle ha två figuranter utlagda för att leta upp dem med tomslag och sånt, mer tävlingslikt helt enkelt. Blev väl inte riktigt så utan ett så kallat kommunsök, med andra ord så sprangs det en hel del utan att koppla på varken öron eller näsa… Han hade kul 😀 Men han fann sina figgar till slut och alla var frid och fröjd 🙂

Ja, det var våran torsdag. Summa summarum är att man är nöjd..

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.