Söndagsbaket – a piece of cake

Insåg att jag tidigare på morgonen ätit upp mina tekakor från sist. Till Vasaloppsfrukosten 😉 Så varför inte sätta en deg tänkte jag, och det blev nog världens enklaste bröd. När du läst receptet här nere så kommer du säkert tänka “men det där kan väl inte bli gott”! Men jag måste säga att jag blev förvånad 🙂 Så åk och köp lite jäst för resten har du nog redan.

1 stort eller 2 mindre:

 • 110 gr rågmjöl
 • 300 gr vetemjöl
 • 1.5 tsk salt
 • 1 dl solroskärnor
 • 2 msk olja
 • 3 dl vatten
 • 25 gr jäst
 1. Blanda mjöl, solroskärnor och salt
 2. Värm olja och vatten till strax över 30°
 3. Blanda ner jästen i vätskan
 4. Häll vätskan över mjölblandningen och blanda
 5. Sprid lite mjöl på degen och låt jäsa i minst 30 min
 6. Sätt ugnen på 250°. Ta upp och runddriv degen, lägg på plåt, skär ett fint mönster och låt jäsa i ytterligare minst 30 min
 7. Dra ner värmen till 225° och grädda bröden i 20 min på nedersta valsen

Klarrt!

20130304-092846.jpg

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.