Skamligt och rent av oansvarigt

På väg till Göteborg för att hålla domarskola i det molnfria vädret! En skara på ca 10 personer. Till den förra skolan som distriktet anordnade anmäldes en, EN, person – och han var från hemmaklubben.

För er som inte hänger med ska jag snabbförklara. Jag sitter ordf för domarutskottet i Sverige. I åratal har det varit problem med att få fram domare. Varför vet jag inte, men troligtvis prioriteras inte detta i alla klubbar. Sedan väldigt många år har det även funnits krav på föreningarna att licensiera fem seniordomare samt även juniordomare. Till det här kravet har det även kopplats en straffavgift.

Nu, idag, ska vi alltså utbilda ca 10 st. Dessa plus kanske fyra-fem elitdomare (högsta licensen) ska alltså dra runt distriktets seniormatcher (tre varje helg), u19 & u17?! Jag tycker det är kul att döma, tro mig… Annars skulle jag inte gjort det de senaste 16 åren! Men, ska man försöka sig ha ett liv vid sidan av med jobb och hundträning/tävling blir det tajt att hinna varje helg! Och det är nog inte bara jag som känner så!

Så, hur har ni tänkt ni föreningar? Hur gör vi? Straffavgifter hjälper ju tydligen inte, det blir ni ju bara sura och upprörda för att ni får vilket jag ärligt inte greppar varför ni blir! Ja, det är surt att behöva betala 48000:- eller 24000:- i straffavgifter för en sån grej! Men vad skulle få er att förstå vikten av att vi har matchledare på våra planer?! Utbildade sådana!! Kanske skulle man föreslå en TB-ändring som utesluter en förening från spel om de inte har domare?! Frågan kan ju alltid väckas.

Så, snälla, prioritera upp matchledarfrågan i era styrelser! Ta med den i verksamhetsplanen! Budgetera för den! Sätt en duktig person på posten som domaransvarig! Men viktigast – GÖR NÅGOT!!!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.