Julgodiset

Tiden går fort och plötsligt är den här – julen. Då är det helt plötsligt ok att göra massa saker, som att baka och göra massa julgott. Något jag tänkte dela med mig idag är mina tryfflar! Igår gjorde jag två varianter, en mörk chokladtryffel med pepparkakskross utanpå och en vit chokladtryffel med kokos och lime. Båda blev riktigt bra, så nu kommer förmodligen tryffelskapandet göras oftare med olika saker 🙂 här är receptet:

125 ml grädde
250 gr mörk choklad eller 200 gr vitchoklad
25 gr smör
3 dl kokos (till kokostryffeln)
1 lime (till kokostryffeln)
Krossad pepparkaka (till den andra 🙂 )

Koka upp smör och grädde. Ta av kastrullen från värmen och låt svalna en stund. Rör ner grovhackad choklad och ev smaksättning (kokos och rivet skal av lime). Rör en jämn blank smet. Låt svalna i kylen i 2-3 timmar. Forma små tryfflar och rulla i kokos eller pepparkaka. Förvara i kylen! Done! Njut!

20121219-210651.jpg

20121219-210710.jpg

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.