Förklaring

Ni som följer mig på Facebook eller Twitter kanske tänker: “Vad är det han funderar på egentligen?” Det ska jag försöka ge en liten förklaring på här. Det är väl dags..

Som ni sett och vet håller jag på med hund och hundträning, inte så fanatiskt att jag måste för att annars får jag ingen ro i själen (det finns det tillräckligt många av), utan i lagom dos (tycker jag själv). Ett roligt fritidsintresse som bara blivit roligare nu med en liten valp. Genom åren har man ju på vintern gladeligen varit ute och tränat, eller i ett ridhus någonstans. Den senaste tiden har dock Karlskogaborna varit bortskämda med att ha en inomhushall för hundaktiviteter där en av landets bästa instruktörer (vågar jag säga) hållt kurser och man har haft möjligheten att hyra hallen själv. När man stängde den och började använda den som vedlager fr o m den här vintern finns ett tomrum. Det tänkte jag fylla, när det sedan finns en fin möjlighet att anställa den instruktör som hållt kurser är det ännu bättre. Och lokalen finns, halva ytan mot förra, men perfekt…

Ett av problemen är dock att jag inte kan “leva” på verksamheten då det inte är jag som håller kurserna och då är frågan om det är värt riskerna med hyreskontrakt och uppsägning vid eventuell kollaps. Budgetmässigt är det ju inte en “solklar” guldgruva, hade det varit det hade det ju inte funnits en tvekan in min kropp. Tror inte heller att jag skulle tveka om jag hade möjlighet att starta ett AB. Är det värt för mig att ta hela risken? Fyller jag bara ett tomrum för att få en klapp på axeln “bra Hans” eller är det i ngn form av vinstintresse? Visst räknar jag med att ha annat än hundkurser, sånt som JAG kan. Men den övriga aktiviteten hjälper egentligen bara till att “klara” hyran under sommarmånaderna och det är väl kanske år 2 som det börjar ticka iväg lite mer plus… Så jag vet inte!

Finns intresset i Karlskoga med omnejd i den utsträckningen som krävs? Kanske, det snackas mycket men det verkar som att få är villiga att titta seriöst på det (varsågod, en känga)… Är man villiga att hyra lokalen på annan tid än att bara gå kurs (för det känns inte som ett problem att få folk att gå kurs)?! Är det kanske bättre att gå ihop 10 st och lägga 1200:-/månad och ha en “egen” inomhuslokal? Vågar jag ta risken själv? Är någon villig att slå sig ihop för att skapa något bra?!

Största problemet är väl att man är lite driftig och samtidigt “för” snäll=för lite egotänk… Men det är bara en teori… Blir djupa veck ett tag till..

20121110-091643.jpg

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.