Sök och lydnad

I måndags var det sökträning på g och fyra hungriga träffades i skogarna för lite hundträning. En mycket trevlig liten grupp där två var nya för mig, alltid kul med nya ansikten 🙂

Trevlig ruta som bjöd på både kuperad och tungsprungen terräng.. Vart finns sån i Karlskoga undrar jag? :/ Allt jag hittar här är snårigt & dött eller torrt och glest… Jaja, det får man väl utforska idag då helt enkelt… Nu till söket.. Fasen vad nöjd jag var med N efteråt. Enda som var var några småskall när jag var för seg på stigen! 7 skick fick han med ett tomt och två tävlingsmarkeringar i starten och direktbelöningar resten… Fjärde skicket blev jag lite fundersam på vad han gjorde, drog framåt i rutan och ganska grundt… Visade sig sen att han gick upp i vind och fick korn direkt (eller så var det slumpen 🙂 ). Kämpen fortsatte och mot slutet var han rätt trött.. På hela taget som sagt supernöjd!

20120815-101817.jpg

Lydnadsträning igår och jag MÅSTE hitta ett sätt att få N ur belöningstänket och in i uppgiftstänket. Ett sätt som går snabbare än att sätta honom i bilen en stund för vila och sen köra igen… Vi momenttränade igår – vändningar under marsch, ruta, ställande och plats… Alla gick rätt så bra men N blev allt för uppskruvad i belöningen och tappar huvudet lite.. Belöningen i det här fallet var en boll 🙂 Vi fortsätter idag med momenttränandet och idag startar vi med framförgåendet, det måste ju gå att få till på något sätt 🙂

Mot nya mål!!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.