Avstängning

Det finns ju många andra som bloggar om coachning, träning etc men ingen som riktigt tar upp bedömning så då tänkte jag.. Let’s do it! Inför vecka tre i Superserien hände något som är ganska ovanligt i sporten i Sverige. En spelare blir avstängd för att ha medvetet sprungit in i en tränare på sidlinjen. Det är det som disciplinnämnden har fastställt och resultatet blev en kalenderveckas avstängning, vilket innebär en match. Detta kan ju knappast ses som ett hårt straff, det måste ni ju hålla med mig om…

Nu kanske det är några som dels kommer ta illa upp och dels tycka att jag inte borde uttala mig i frågan men – jag (inte förbund, inte DU) tycker så här:
Jag är ju den domare som står närmst det hela – och nej, jag ser faktiskt inte vad som händer förrän de börjar käfta med varann. Vad jag ser efter att kollat på film är – ett 15 yds straff om det föranleder avstängning eller inte har vi ju fått svar på, så det tänker jag inte kommentera… Varför ett 15 yds straff? Samma bedömning, enligt mig, som vid att avsiktligt springa på QB när denna har passat. Kanske en dålig liknelse, men jag hoppas ni fattar. Om en förening eller enskild person sen vill anmäla detta till DN, låt dem göra det och ta det, eller överklaga… Även om man defacto inte skulle få svar på en överklagan och häva avstängningen före dess utgång, man ju i a f kanske rätt och ger en smäll på fingrarna till de aktörer som varit inblandade…

Nu kommer det som kanske kan uppröra… Spelaren springer ju faktiskt, enligt mitt tycke, medvetet in i honom! Kanske inte med stor våldsam kraft men – det är ändå medvetet… Hur ser man det här då? Enkelt. Han börjar stanna upp då han inte hinner till passningen (det syns att han börjar stanna upp), för att sedan vända axeln till och inte fortsätta stanna upp förrän han får kontakt. Hade han velat, hade han enkelt kunnat stannat eller sträckt ut armarna och tagit emot sig!

För er som inte sett händelsen finns den här: http://lirresblog.com/blog/?p=3156

Tycker ni att jag har fel eller rätt eller bara vill argumentera för eller emot gör jag gärna detta. Då ska det dock vara sakligt.. Jag kommer inte ta diskussion med pajkastare eller de som inte kan ta en saklig diskussion…

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.