Ömsom vin, ömsom vatten eller vad heter det??

Igår tränade vi… Tränade skogssök, som vi kommit igång med igen efter ett ganska långt uppehåll. Fokus för gårdagen var stiglydnad, att det ska vara tyst på stigen och inga startskall detta samtidigt som jag skulle öva på att inte vara för långt fram i förhållande till där jag skall skicka hunden nästa gång. Summa summarum tycker jag att vi uppfyllde majoriteten av checkpunkterna, dock inte till 100%.

Skickmässigt var det väl ganska katastrof. Grunda slag med tvära tillbakagångar, missade instruktioner till figgar som trodde han skulle markera varje gång och hej kom o hjälp mig… Undrar jag vad Nelson trodde sista figgen då han var ute till Jenny 3 gånger innan han fick någon belöning… Hittade henne tydligen på första, Jenny ville få honom o markera o ta rulle. Nelson fatta nog inte, kom in till mig när jag ropade, jag skickade ut han igen och han blev ståendes där… Jag fatta ingenting, tog in honom igen och då fick han belöning… Stackarn… Han var sååååå trött!!! <3

Stod nog för ett av dagens roligaste skicka oxå: Nelson drar ut, snurrar lite, får vind o drar mot figgen. Här ser jag att tjänstetecknet lossat… Drar ut till figgen och kommer tbax fort som stryk med något i munnen som INTE är hans fastrulle… Det är kampdummyn!! Så med tjänstetecknet som ett förkläde, fastrullen dinglandes och kampdutten som en lösrulle kom han in till mig o ville fort som tusan ut på påvis!!! Sååååå jäkla roligt!!! Därför kanske ni förstår varför jag fokuserade på det lydnadsmässiga på stigen 😀

Nästa vecka får vi se om vi kan få till något midnattssök… Vore kul, väldigt kul!!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.