Dömeri!

Livet som amerikansk fotbollsdomare har nu kickat igång för säsongen 2011. En hel del helger kommer tillbringas i randigt ute på planerna runt om i Sveas rike!! Det är kul – askul! Verkligen något som fler borde prova på. Det finns få sporter där domarna har en så viktig roll som i amerikansk fotboll. En regelbok som är ca 300 sidor med 12 regler! Detta leder till en hel del olika tolkningssätt, och det är här det börjar bli komplicerat 🙂

Nu har jag dömt sedan 1998, på juniornivå till att börja med men senare på seniornivå där man börjar i division 2 och 1 för att sedan ta steget upp som Elitdomare i Superserien, den högsta serien i landet. För att skryta lite måste jag ju framhålla utmärkelsen som Årets Domare 2008 😀 Förhoppningsvis har man chansen att ta sig ut i Europa nästa säsong för att döma, kanske även på världsscenen!

Nytt för i år är att det kommer nya uniformer! Ett tacksamt tillskott då de som vi haft under ca 100 år känns passé. Nu kommer det fräscha, schyssta brallor istället för de tajta knickers vi haft tidigare och domarna börjar bli mer o mer “materiallirare” även de 🙂 Med schyssta skor, häftiga svettband och olika färger på “beanbags” jämför man uniformer i omklädningsrummen runt om i landet… 😉 HAHAHAHAHA, nästan i alla fall!!

Det värsta är väl att min uniform sitter lite slappt numera efter att ha “tappat” ca 15 kg under vår/vintern 🙂

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.