Bomber Röd

Nu var det längesen jag skrev något kafferelaterat i bloggen så därför är det dags att kicka igång det igen… Jag har sålt bort min espressomaskim och kommer istället att satsa mer på press och filterbryggning hädanefter. Med press kommer det då självklart att vara aeropressen som kommer få göra det stora jobbet 😉

Var inne till Björn & Ann-Britt på Krukmakeri Hemjord i deras nyöppnade butik i Kristinehamn och köpte en påse Bomber Röd från Waxholms Kafferosteri. En espressoblandning som ska vara lite “snällare” än Bomber Svart utan robustabönor. Vattnet uppkokat o kaffet nymalet i Wilfakvarnen (2 koppar à 7 gr). Kvarninställning på fint, espressomalet helt enkelt ;).

När det fått dra i någon minut pressas kaffet genom aeropressen och ut kommer en riktigt smakrik njutning ska det visa sig. Det var ett tag sen jag drack kaffe som tillreddes på det här sättet och jag funderar på varför?! Nåväl, Bomber Röd kan ja bara beskriva som en fyllig och lite jordig blandning utan någon som helst syra eller beska, kort sagt – riktigt bra!!

Jag hoppas att fler börjar testa “specialkaffen” och går ifrån de stora företagens bönor. Visst blir det bättre med nymalda bönor även om det är Löfbergs, men därifrån ÄR det en skillnad till mikrorosteriernas blandningar o rostningar. Kostar lite mer, men är såååå mycket godare!!

20110529-120135.jpg

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.