Verbet “att göra”

Läs rubriken en gång till. Verbet “att göra”. Häri ligger svaret till att bli framgångsrik, framgångsrik på tävling, träning, karriär, eget företagande, allt. Det där lilla verbet kan förändra så mycket och kan förvandla livet från en tillvaro som soffliggare till att man uppnår sin dröm. Som ni redan gissat är verbet ”göra”.

Vad ni än längtar efter, har satt upp som nyårslöfte eller mål, drömmer om, vill förändra, sluta eller börja med, mer pengar, bli lyckligare, starta eget, bilda familj – vad det än gäller – gör något!

Jag har träffat många drömmare (även mig själv inräknad här) som väntat på att framgången ska knacka på dörren och servera det man drömmer om. Riktigt så enkelt är det inte. Jag kan inte säga att jag själv uppnått alla mina drömmar eller att jag alltid är en “doer”. Men jag försöker att vara det i de flesta situationer.

Det lilla verbet “att göra” är enligt mig receptet på framgång. Alla substantiv kommer sen (karriär, framgång, pengar, etc).

Framgångsrika människor som jag träffat och även till viss del jobbat med har alla gjort något, även om de haft dåligt självförtroende, låg självkänsla eller varit rädda. Det de har gemensamt är att de alla försökt lösa sin situation eller göra något helt annat. Receptet är alltså att desto mer du gör för att lyckas med det du vill ska bli verklighet, desto snabbare kommer du dit. Svårare än så är det inte (låter som en klyscha). Du behöver bara ändra tankesättet och sätta igång, helst så snart som möjligt.

En liten övning i att bli en “doer”:
1. Vad vill du?

2. Vad hindrar dig? Här stannar drömmaren/soffliggaren medan en framgångsrik ”doer” tar hjälp för att komma förbi hindret, tar en annan väg eller går ändå. Men de gör något.

3. En framgångsrik ”doer” frågar sig sedan ”Ok, vad behöver jag göra nu?” Drömmaren/soffliggaren kommer aldrig hit.

4. Om ett nytt hinder skulle uppstå upprepar den framgångsrika ”doern” åter sin strategi för att komma förbi: han eller hon tar hjälp, går en annan väg eller går ändå. De gör hela tiden något.

Vad hindrar dig egentligen från att bli framgångsrik? Nu är det upp till dig att göra något åt det!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.