Kaffe & choklad

I torsdags tog jag mig en halvdags ledigt för att åka in till Karlstad och Löfbergs Lila för en kaffe- & chokladprovning vilket skulle bli otroligt kul!! Vad jag inte räknade med var ju att snön tagit ett grepp o vägarna och att det skulle ta en dryg timme in till Karlstad. Ja ja, det gick ju bra men sen var man…

Trevligt var det hur som helst att komma upp på 10 våningen i skrapan o se Karlstad by night med snö och allt, magiskt. Nu till själva provningen… Först ut för min grupp var choklad och det var Anna från Carli choklad som berättade om hur det går till och allt annat man kan tänka sig… Tre olika chokladvarianter fick vi prova också, ett bräck, en espressopralin och en pralin med ingefära, kanel o chili tror jag det var… De var helt ok…

Vad stod mer på menyn då? Jo, en koppning av tre bönor från tre olika delar av världen… En brasilian, en kenyan och en robusta från Vietnam. Det var kul att verkligen få känna skillnaden mellan de olika nu så nu känner jag att med lite träning kan man nog sätta ihop en god blandning 🙂

Sista stoppet på provningen var att ta en tur genom skrapan och tillverkningen för att få se deras eminenta café där Per (f d ägaren till T) stod och förklarade espressons vackra värld. Detta tillsammans med en provsmakning på två olika bönor som espresso samt den verkliga skillnaden på latte och cappuccino gjorde kvällen till en lyckad sådan.

Goodiebags delades självklart ut oxå och hör o häpna så innehöll de kaffe 😉 choklad från Carli samt te från Kobbs… Velly najs 😉 mer sånt till folket.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.