COE

Nu var det längesen man skrev något märker jag… Förlåt för det. Jul har passerat, nyår likaså… Snart även hela jäkla januari… Ja ja… Strunt samma 🙂

Vad är då COE? Jo, det står för Cup of Excellence – en tävling som korar det bästa kaffet just det året. Idag är det dax för att testa julklappen från bror på Kaffemaskinen – “El Salvador Santa Barbara” från Åre Kafferosteri som kom på 26e plats 2010. I skrivande stund har jag laddat Moccamastern med 56 gr nymalet och åtta koppar vatten 🙂

På förpackningen står det “mjuk, sammetskänsla, en rund kopp”. Detta ska bli spännande att testa. Det tråkiga i kråksången är att man måste ju vänta tills det är lite svalare för att känna smakerna. Något som vi svenskar är liiiite kassa på kanske. Undrar om det är därför som vi dricker det brända kaffe som vi får från de stora rosterierna?

Nu när man testat den så känner man verkligen en rund kopp. Väldigt lättdrucken, utan bitterhet och med en härlig citrusaktig syrlighet som kommer efter en stund i munnen. Mmmm, tack Åre för det… Mer av den varan tack 🙂

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.