Jobb, sol, sol, sol, spår & spring

Ännu en solig dag. En dag där jag återigen flyttade ut kontoret vid lunch. Ut i solen. Visst, det blåser lite kyligt men nu på eftermiddagen stod termometern i bilen på 11 grader. Helt ok. Därför har det varit shorts på hela veckan. Något annat som är otroligt skönt är att man “vaknar med solen”. Vaknar av sig själv vid 06:45 och är ganska pigg redan på morgonen. Något jag inte varit på hela vintern. Det har varit döden att gå upp när klockan ringt vid 7 och därför har man legat kvar i en halvtimme och såsat. Nej, nu – det är nu det börjar!!

Idag hade jag ett inbokat telefonmöte med en statistikleverantör till fotbollsförbundet. Ett bra möte. Fick bra koll på deras tjänst och nyttan med den. Efter det så var det bara att hugga tag i lite uppgifter till riksidrottsgymnasiet amerikansk fotboll där jag sköter den administration som är både inför och under. Men just nu, mest inför. Sen när det var lunchdags så tog jag med mig datorn, telefonen och hundarna, drog till skogs, till solen. Hundarna nöjda och jag kunde jobba. Tack mobila kontoret 😉

Under hemfärden funderade jag på om man kanske skulle ta och spåra lite med Snabba. Tänkte egentligen att hon skulle få en vilodag idag, men jag kunde inte hålla mig 😉 Så det blev några spår på en mycket blåsig brukshundklubbs appellplan. Fokus nu ligger på att ta bort gotter i spåret plus nöta vinklar. Så två raka 50-60 metare och två vinklar 5 x 5 meter. Mer blev det inte… Skötte sig ok på de raka spåren. Hon har en tendens att speeda upp tempot när det inte är godis i och tog bara de vänstra fotspåren utan godis. Kan ju bero på vinden, tyckte jag la i medvind men kan ju ha varit något i sidan. Inget flax utanför dock vilket var bra. Jag vette tusan hur man ska komma åt tempot. Vill ju fortfarande ha lugnt och fint och ser att det kan ju bli ett problem när man väl går ut ett helt spår utan näring. Får lägga pannan i veck, alternativt kontakta spårgudinnan 😉 Vinklarna skötte hon riktigt bra, vilket var roligt. De var inte så långa de sträckorna men här var det noggrannheten i vinkeln jag var ute efter.

Väl hemma var det dags att svida om till löpargrejer och ta med mig Nelson till spåret. Senaste tiden har han varit riktigt seg i spåret, segare än vanligt och ska strula och springa bredvid och skit. Så idag tänkte jag att jag motiverar honom med leksak. Han är ju galen i leksak, och då helst en boll. Så vi tog med oss bollen, la den ifrån oss och drog iväg. Lite strulig i början men sen – då jäklar! Näst intill rekord på rundan med Nelson. Men bästa kilometertiden på ett tag hade vi på andra halvan. Riktigt roligt!! Han kan fortfarande gubben 🙂 Efter den rundan tog jag ett eget varv som kändes rätt tungt faktiskt… Hmm.. Avslutade allt med lite styrkeövningar i form av enbensböj, ballerinautfall, tåhävningar & negativa upphopp. Det ni 😀

Träningsrundan på Funbeat – CaniX

Funbeat kan ni ju även följa alla mina träningspass. Försöker logga alla jag gör där.

Nu laddar vi mot nya upptåg!! Lets go!!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.