Är det verkligen en vettig regel

http://www.mattilsynet.no/dyr_og_dyrehold/

Läs den här artikeln. Jag vet att den är på norska men behöver ni så använda Google Translate eller något sånt för att få det på svenska.

Först sätter man in åtgärder, sen tar man bort och nu ett år senare gör man det stenhårt istället! Jag tycker inte det här är bra! Punkt på det! Jag förstår innebörden att man inte vill ha i dvärgbandmask men vad händer när hundar och katter blir så fullmatade med avmaskningsmedel att det blir någon form av resistens mot det? Vart är veterinärerna i det här? Fast det är klart, deras försäljningssiffror kommer ju öka rätt så markant både i Norge och Sverige. För att inte tala om vart SKK, SBK och NKK är i diskussionen. Det finns ju många som åker över från framförallt Norge till Sverige för att tävla sina hundar, och kanske gör det varje vecka eller i vart fall två gånger per månad under sommaren.

Hej då spontantripper med hundarna till norska sidan utan nu måste det planeras. Vad kommer det inte att kosta extra för det? Vad tar en veterinär för en avmaskning? 400-500 kr kanske – per hund!

Nej fy och usch! Någon får ju reagera på våra centrala nivåer för det blir ju knappast hållbart… Ni får tycka att det är jättebra om ni vill, men snacka om att limitera rörligheten på turism och fritidsnöjen. Tycker ni det är bra, så får ni tycka det.

Slutklagat!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.