Kocken slår till – igen

Tidigare i veckan fick jag ett ryck och tänkte att jag måste testa och göra sparrissoppa. Något jag aldrig gjort tidigare, och soppa över huvudtaget brukar jag inte göra. Med tanke på resultatet så kanske jag ska omvärdera det och börja göra det oftare för jäklar vad bra det blev 🙂 Då måste jag ju bara dela med mig 🙂 Till två skålar:

250 gr grön sparris
En stor lök
0,5 dl vitt vin
2,5 dl kycklingbuljong
2,5 dl grädde (valfri sort)

Skala och skär ner sparris i 1-2 cm bitar men spara topparna till dekoration. Koka dem i lättsaltat vatten i ett par-3 minuter och häll av.

Fräs upp lök i en kastrull, tillsätt vin, buljong och grädde och låt koka upp. Tillsätt sedan sparrisen och låt koka i ca 10 min. Mixa slät i mixer eller med stav och smaka av med salt & peppar. Servera med sparristopparna och ett gott bröd!!

Done!!

20120706-160028.jpg

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.