Helt ok träningshelg…

Det är väl så man kan sammanfatta den…

Under helgen som gick stod hundträning på tapeten (ovanligt). På lördagen skulle Annika komma till Karlstad med Hejja och undrade om möjligheter till sökträning. Skulle vara kul tänkte jag eftersom jag är intressent på en valp efter Hejja 🙂 Med på tåget följde även Heléne och Peter. Heléne som förresten även hon är valpspekulant 🙂 Så det var ju ett ypperligt tillfälle att få stifta bekantskap med det lilla energiknippet!

Söket gick bra, utan några större blessyrer eller frågetecken. Mer frustration över att inte “komma framåt” och även frustrerande att veta att det är jag själv som gjort det så… SUCK!! Hur som helst fick vi till bra skick, med ett för mig bra näsarbete. Kanske inte 100% men väl 80% av skicken höll god kvalitet. Det vi MÅSTE jobba på är den s k stiglydnaden och ljuden!! Åhhh, dessa ljud… Stresspip, skall…  Ett grymt tomskick fick vi även till så det kändes bra! När vi väl var klara så tände vi elden (mellan regnet) och grillade korv därute i vindskyddet! Riktigt härligt, lite kallt och grått, men ändå… Mycket hundsnack blev det också med stamtavlor hit och dit 🙂

Söndagen blev en liten vilodag men som tur var hade min helg förlängts tack vare en semesterdag under måndagen. Då hade nämligen jag, Linda och Lena bokat AH-hallen för lite lydnadsträning under eftermiddagen. Det märks så väl att det var några dagar sedan vi körde någon lydnad då nivån i N-dog var riktigt hög. Det blev bättre och bättre under eftermiddagen, och det märks att man får nog värma upp honom ordentligt innan man går in och kör.

Tanken var att köra igenom en hel lydnadsklass under första passet för att sedan peta i olika moment. Den planen fick jag dock revidera då det märktes direkt att han “flöt ut” och inte alls hade något fokus… Visst visst, det måste man också träna men – nej… Tro mig… Så vi gick lite fritt följ istället. Eller lite och lite, det blev några meter… Allt för att få N att börja fokusera lite. Det funkade ju som sagt och fokuset blev bättre. Annat som tränades förutom det fria följet var stadga i sitt, läggande, budföring och lite annat. Allt som allt väldigt nöjd med den eftermiddagen 🙂

Jepp, det var min lite längre helg det.. Hur såg din ut?

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.