Bambito

Var inför helgen tvungen att gå till Bladet & Bönan (http://www.krukmakerihemjord.se) för att inhandla något nytt att prova. Sagt och gjort, och 250 gram kaffebönor senare tillsammans med lite annat gott lämnade jag butiken glad i hågen 🙂

Nu till själva kaffet. Bambito, från daMatteo (http://www.damatteo.se). Etiketten säger: “Söt, fyllig, mogen frukt, honung, choklad” och vid första sniffen i påsen kan jag hålla med. Man möts av en ganska behaglig blandning av dofter, lite chokladnötig och söt lukt. Alla kaffen jag provar hemma försöker jag testa på brygg i min Moccamaster självklart. Jag maler bönorna direkt före bryggning för att tappa så lite arom som möjligt (även det självklart 😉 ), 7 gram per kopp.

Efter maningen av Bambiton känner man, förutom den fortsatt nötiga och chokladiga tonen, även en lite syra. När sedan kaffet är färdigbryggt känner man doften av hör och häpna – kanel. Det var ganska häftigt faktiskt 🙂 Smaken sedan på det färdiga kaffet är ganska mjuk, med en viss syra i slutet. Jag känner inte så mycket av det nötiga och honungssmaken som ska finnas men det är väl mitt amatörsmaksinne som ger sig till känna där 🙂 Sammanfattat en helt ok kopp men ingen direkt “WOW”-faktor!

Övriga godsaker som inhandlades under den här turen var bland annat JÄTTEGODA praliner från italienska La Perla di Torino (http://www.laperladitorino.it). Helt fantastiska små saker för en tia styck! Tre olika varianter fanns det, en vit choklad med cacaonips i, en mörk och en ljus med hasselnötter i… Yum yum!!!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.