1a rosten

Då var det avklarat… Första testet av att rosta kaffe. Har aldrig gjort det förut så det var lite spännande. Helene köpte ju med lite råkaffebönor från huvudstaden och jag har fått påtryckningar att rosta det nu!! Så det har jag gjort… En av dem i a f 😛

Idag blev det en Brasiliansk Moglan (tror jag den heter, är lite otydligt vad det står på förpackningen). På med fläkten o ugnen, förvärm till 250 grader, in med 100 gram bönor o vänta. Sänkte tempen till 200 grader när bönorna åkte in och sedan rörde jag varannan minut. Efter 8 minuter kom första kracken och då tyckte jag att det räckte. Får våga lite mer nästa gång 🙂

Nu ska jag vänta en dag eller två och sedan testa hur den blev.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.